Okončana istraga

Očuhu prijeti 40 godina, a majci 8 godina robije za ubistvo trogodišnje ćerke

14:03, 10.10.2019.
Izvor: novosti.rs
Više javno tužilaštvo iz Negotina okončalo je istragu protiv Zorana A. (24) iz sela Prahovo, i njegove nevjenčane supruge Vesne F. (24), iz Slatine, zbog ubistva njene trogodišnje ćerke L. F. Zločin se dogodio krajem maja ove godine.

"U toku je pripremanje optužnice, kojom ćemo od Višeg suda tražiti da se Zoranu A. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, izrekne kazna od 40 godina zatvora", saznaju Novosti od izvora bliskog istrazi.

"Za Vesnu F. tražiće kaznu od osam godina zatvora, jer se tereti da je bez pristanka oca svoje ćerke, svojevoljno odvela svoju trogodišnju ćerku, nije joj pomogla dok ju je Zoran tukao i, navodno, lagala je policiju i istražne organe da je dijete palo sa terase", navodi izvor.

Istragom je ustanovljeno da postoji osnovana sumnja da krajem maja, Zoran A. brutalno pretukao trogodišnju L. F. Od povreda zadobijenih tokom batinanja djevojčica je preminula u negotinskoj bolnici. Osumnjičeni je, tokom saslušanja, iako je prvobitno priznao da je ubio L. F., promijenio iskaz i kazao da je i Vesna F. učestvovala u prebijanju djeteta.

On je rekao da je djevojčicu ošamario, nervozan što plače, ali da ju je šamarala i majka. Nakon toga su, kako je tvrdio, vidjeli da je obamrla i da ne diše, pa su smislili da je pala sa terase. Majka ubijene djevojčice je, međutim, kazala da to nije tačno, već da ju je Zoran ubio udarcima. Ona je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izjavila da je djevojčica, u trenutku kad je Zoran A. došao kući, spavala u sobi. Probudila se i uplašena bukom razbijanja stakla počela je da plače.

Navodno, to je toliko iznerviralo Zorana da je zgrabio dijete i ošamario ga dvaput. Kada se Vesna pobunila i pošla ka njemu da ga u tome spriječi, uhvatio ju je grubo i izbacio iz kuće, a zatim zaključao vrata. Na njene povike i lupanja pesnicom u vrata nije odgovorio, prema njenim riječima, već je nastavio da šamara dijete, koje je vrištalo i plakalo.

OBAMRLA

Prema riječima Vesne F., ona je čula Zorana da je prevrnuo sto, a onda i jezivu tišinu. Kada je Zoran A. otključao vrata kuće i pustio je unutra, kako je ispričala, ćerku je zatekla obamrlu na krevetu. Djevojčica više nije disala. Pozvao je taksi i zajedno su odveli dijete u Hitnu službu Zdravstvenog centra u Negotinu gdje su rekli da je pala sa terase.