Određen pritvor Banjalučaninu koji je silovao kćerku

22:12, 30.08.2020.
Izvor: avaz
Okružni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor ocu monstrumu N. P. (48) iz okoline Banjaluke, osumnjičenom da je u više navrata seksualno zlostavljao svoju 14-godišnju kćerku. 

Banjalučko tužilaštvo na teret mu stavlja da je počinio krivično djelo obljube nad djetetom mlađim od 15 godina, za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srpske zaprijećena kazna od pet do 15 godina zatvora.

Kako javlja Avaz, N. P. je osumnjičen da je u julu i avgustu više puta imao seksualne odnose s kćerkom. Zlostavljanje se odvijalo u vrijeme kada bi djevojčica dolazila u posjetu biološkim roditeljima, budući da godinama živi kod hraniteljske porodice.

Napastvova kćerku kada mu je dolazila u posjetu

- Godinama je živjela u hraniteljskoj porodici zbog roditeljskog zapuštanja. S biološkim roditeljima se viđala periodično, tako što bi im odlazila u posjetu njihovoj kući. To je osumnjičeni zloupotrijebio i tokom posjeta je napastvovao - tvrdi izvor blizak istrazi.

Čitav slučaj razotkrili su radnici Centra za socijalni rad nakon što im je hranitelj djevojčice prijavio da je ona bila žrtva seksualnog zlostavljanja.

- Sa svime su upoznati policija i tužilaštvo i pokrenuta je opširna istraga. Saslušano je više osoba i djevojčica je ispitana u prisustvu stručnjaka i u skladu sa svim procedurama. Nakon toga je upućena na ljekarski pregled koji je potvrdio najcrnje slutnje - kaže izvor iz istrage.