Zrenjanin

Osumnjičeni objavio video u kojem tvrdi da nije silovao maloljetnu pastorku

17:12, 17.08.2019.
Radenko P. (54) z sela Boka kod Zrenjanina, nakon što je iz Austrije stigao u Srbiju, u autobusu za Zrenjanin snimio je i na svoj Fejsbuk profil okačio video u kojem priča kako se redovno telefonom čuje sa svojom suprugom M. i da se čak vidio sa njom ispred Sigurne kuće u Zrenjaninu, gdje joj je uručio paket, pritom ne dajući objašnjenje otkud ona sa kćerkom u Sigurnoj kući.

Kivan na policiju u Sečnju, koja bi, kako kaže, odmah proglasila da je uhapšen, a ne da se sam prijavio, izrazio je želju da to učini u Zrenjaninu, uz tvrdnju da nikoga nije silovao i da nikada nije prijetio ubistvom svojoj supruzi.

Radenko P. je ljut i na neke mještane rodnog sela koji su mu, kako kaže, namjestili silovanje koje on nije počinio.

Komentari na društvenim mrežama su nakon objavljivanja video klipa, različiti, od onih koji pružaju podršku mirnom i poštenom mještaninu Boke, koji povremeno radi u Austriji, do onih koji ga osuđuju za ono što je navodno učinio.

Zrenjaninska policija, kao ni tužilaštvo, za sada se nisu oglasili povodom morbidnog slučaja seksualnog uznemiravanja desetogodišnje djevojčice, inače pastorke Radenka P.