Epilog neviđene tuče u Vranju

Otac i sin iz Vranja osumnjičeni za pokušaj ubistva

14:00, 18.10.2019.
Izvor: novosti.rs
Epilog neviđene tuče u Vranju, za oca i sina D. S. i N. S., mogla bi da bude i zatvorska kazna zbog pokušaja ubistva.

Naime, kako prenosi dnevni list "Novosti" od izvora Višeg javnog tužilaštva u Vranju, oni će odgovarati za krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Na osnovu dokaznih radnji i prikupljenih dokaza od strane Osnovnog javnog tužilaštva "proizilazi sumnja da su ova dva lica učinila pokušaj ubistva", te sada slučaj prelazi u njihovu nadležnost.

Podsjećamo vas, osumnjičeni su brutalno, u noći između subote i nedelje, pretukli Bojana B. ispred jedne pekare o čemu svjedoči i snimak sa obližnjih kamera.

Kako je ova scena zaprepastila građane, vrlo brzo je isplivala i pozadina tuče.

Naime, navodno je pretučeni muškarac ranije iste noći pretukao sina osumnjičenog, pa su njih dvojica odlučili da pravdu uzmu u svoje ruke.

Nemanju S. su u jednom vranjanskom kafiću, Boban M., u kojem radi kao obezbjeđenje, i još trojica muškaraca, nakon kratke verbalne rasprave, pretukli i ostavili ga na ulici ispred kafića.

On je završio sa polomljenim nosom, dva polomljena zuba, podlivima ispod oka i s više ogrebotina i rana po rukama i tijelu.    

Kada je Nemanja otišao kući i ispričao svom ocu šta mu se desilo, on je odlučio da uzme pravdu u svoje ruke i obračuna se sa napadačima na sina.

Dragan S. je svojim autom pokosio Bobana M. ispred jedne pekare u Vranju, a onda izletio iz kola i počeo da ga bije drvenom šipkom. U napadu je učestvovao i njegov sin Nemanja.

Pored Bobana M., lakše povrede zadobili su i njegovi prijatelji koji se su našli na licu mjesta.

Draganu S. i Nemanji S., kao i M. Đ. (34) koji je nekoliko sati ranije sa Bobanom M. i još dva mladića pretukao Nemanju S. i nanio mu teške telesne povrede, određen je pritvor od 30 dana.

Nije životno ugrožen

Prema navodima iz Zdravstvenog centra Vranje povređeni Boban M. nije više životno ugrožen.

- Pet osoba je zatražilo pomoć, od toga jedna je bila sa teškim telesnim povredama, opasnim po život, a četvoro je lakše povređeno. B. M. je operisan, imao je naprslu slezinu, nakon intervencije nije više životno ugrožen i na intenzivnoj je nezi - kažu u ZC.

Poznati od ranije

Kafić "Plato017", nekadašnja "Gajba", i ranije je bio poznat po tučama. Batinanju koje je uznemirilo javnost u Srbiji, u januaru ove godine, koje je takođe ovekovečio video-nadzor, prethodio je sukob u tom kafiću. Tada je obelodanjen i snimak iz lokala na kojem se videlo kako S. D., koji je tek napunio 18 godina, razbija kafić, ruši sve pred sobom, maltretira radnike, gađa ih inventarom, ali i preti nožem. Na sledećem snimku kamera je zabeležila kako žandarm D. A. i njegov prijatelj M. S., koji su navodno bili vlasnici lokala, presreću mladiće S. D. i 16-godišnjeg V. V., koji je takođe bio u "Gajbi", u dvorištu lokalne OŠ "Bora Stanković", i jednog od njih šutiraju dok leži na zemlji i udaraju šipkom. Nakon toga, tužilac je naložio podnošenje krivične prijave protiv S. D. zbog nasilničkog ponašanja, a protiv žandarma i njegovog prijatelja zbog nanošenja lakih povreda.

Sam kafić "Plato 017", nekadašnja "Gajba" i pekara "Ema" nalaze se u blizini dve škole, ali i na nekoliko minuta hoda od Policijske uprave Vranje. Ovo je dodatno uznemirilo Vranjance sudeći prema komentarima koji su se čuli na ulicama jer su zaključili da vinovnici tuča "ne prezaju ni od čega".