Ovo je šestorka uhapšena u akciji „Klanac": Pod kamenjem i buradima skrivali 90 kg droge

14:07, 29.04.2021.
Izvor: Glas Srpske
BRČKO - Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor šestorki uhapšenoj u akciji „Klanac“, a koju terete za organizovani kriminal i neovlašteni promet opojnih droga.

Pritvor je određen za T. H, R. A, T. A, M. E, M. S. i A. E. i to zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo, uništiti dokaze ili uticati na svjedoke i saučesnike ometati krivični postupak.

Kako su podsjetili iz brčanskog tužilaštva, protiv ove grupe koja je na području Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona od 2018. godine, duže vremena su intenzivno sprovodili istražne aktivnosti.

- Grupa s jasnom hijerarhijom i podjelom zadataka osumnjičena je da je na području Brčko distrikta i Gračanice prometovala više od 90 kilograma opojnih droga skrivajući je do preuzimanja u zemljištu obraslom rastinjem, pod kamenjem i u zakopanim buradima. Sumnja se da je T. H., kao osoba zadužena za prevoz droge, određivao B. A., A. E. i M. E., koji je uz R. A., M. S., H. A. i T. K. vršio i njeno daljnje raspoređivanje, skrivanje i predaju radi prodaje - naveli su iz tužilaštva.

Operativna akcija kodnog naziva „Klanac“ sprovedena je na 22 lokacije, gdje su izvršeni pretresi, a policija je pored raznih predmeta, novca i oružja zaplijenila više od četiri kilograma droge.