Poznata imena uhapšenih

Policija hapsila u Trebinju, oduzeta droga, automobili i mobilni telefoni

19:15, 03.08.2020.
Izvor: ATV
Šest lica iz Trebinja i jedno iz Foče uhapšeno je danas u policijskoj akciji "Trag" usmjerenoj na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge, dok je jedna osoba iz Trebinja u bjekstvu. 

ATV nezvanično saznaje da su uhapšeni Trebinjci Nikola Šaraba, Dragan Bokić, Mihajlo Nožica, Saša Vukanović, Filip Vučinić i Milan Spajić i Fočak Nemanja Vladičić. Policija je oduzela veću količinu droge, više automobila, sim kartica i mobilnih telefona. 

"Tokom aktivnosti oduzeto je oko kilogram i po praškaste bijele materije koja svojim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu, međutim naknadnim vještačenjima u skladu za zakonom o krivčnom postupku odredićemo se tačno o kojoj drogi je riječ, da li je kokain ili nekad ruga vrsta opojnih droga. Oduzet je određen broj putničkih motornih automobila za koje postoji saznanja da su se koristila ili potiču od izvršenja krivičnog djela, oduzet je veči broj sim kartica, aparata i određen broj dokaza, tragova, opojnih droga i određenih zamotuljaka", rekao je načelnik trebinjske Policijske uprave Siniša Laketa. 

Kako nezvanično saznajemo droga je u Trebinje stizala iz Crne Gore odakle je preprodavana u Mostar, Dubrovnik i Istočno Sarajevo, a organizovanu grupu predvodio je Nikola Šaraba. Akcija "Trag" traje od septembra prošle godine, a četiri lica već se nalaze u pritvoru. Nadležnom tužilaštvu biće podnesen izvješaj protiv ukupno 12 lica. 

"Uprava za organizovani i teški kriminalitet kontinuirano i planski sprovodi aktivnosti iz oblasti organizovnaog kriminaliteta i zloupotrbe droga u saradnji sa unutrašnjim organizacionim jedinicama MUP-a. Rezultat tih aktivnosti, bili ste upoznati u prethodnom periodu iz realzovanih akcija kao što su "Viker", i "Skradin" i rasvjetljavanju djela teškog ubistva na području Banjaluke koje je u vezi sa organizovanim kriminalom", kaže Darko Novaković, načelnik Jedinice za organizovani kriminalitet i droge.

Operativnu akciju "Trag" realizovali su Policijska uprava Trebinje i Uprava MUP-a Srpske za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Foča.