Goran Petronijević

Pretučen advokat koji je branio Karadžića i Mladića

22:00, 15.05.2020.
Izvor: Kurir
Četvorica nasilnika napali u kafiću Novicu Pekovića i Gorana Petronijevića i nanijeli im teške tjelesne povrede. Napadu prethodilo divljanje u susjednom lokalu.

Poznatog beogradskog advokata Gorana Petronijevića (60) i sudiju u penziji i bivšef šefa Apelacionog suda Novicu Pekovića (70) preksinoć su napala četvorica muškaraca u kafiću na Vračaru i nanijela im teške tjelesne povrede. Pekovića su udarcem nogom u glavu odmah onesvijestili, dok je Petronijević, kako nezvanično saznaje Kurir, završio s polomljenim rebrima. Policija je juče uhapsila nasilnike.

Peković, koji je jedan dio karijere proveo i na funkciji predsjednika Apelacionog suda u Novom Sadu, i Petronijević našli su se preksinoć u jednom od kafića u Njegoševoj ulici. U bašti susjednog lokala sjedila je grupa momaka koja je počela da urla, vrijeđa ljude iz tog kraja i psuje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. - Vučiću, pederu. Vračarci, prodali ste se za 100 evrića - navodno su uzvikivali, a onda je neko, najvjerovatnije od stanara susjednih zgrada, pozvao policiju.

Policija je došla i legitimisala pomenutu grupu, oni su rekli da to više neće raditi i da će se razići, samo da plate račun. Kad je patrola otišla, četvorica iz te grupe ušla su u lokal kod Petronijevića i Pekovića i napala ih. - Udarali su ih i šutirali, napadnuti su i stolovima i stolicama. U Urgentnom su im konstatovane teže telesne povrede. Petronijević je teže prošao, njemu su, izgleda, polomljena rebra - kaže izvor Kurira.

Nasilnici su poslije napada pobjegli, ali su juče u toku dana uhapšeni. Kako je saopštio MUP, uhapšeni su N. Đ. (41), B. M. (53), U. A. (40) i M. V. (40), zbog sumnje da su dvojicu muškaraca udarali po rukama, nogama i glavi. Određeno im je zadržavanje od 48 sati i protiv njih će biti podnijeta krivična prijava.

Kao motiv napada, prema jednoj verziji, navodi se da su nasilnici mislili da su Petronijević i Peković zvali policiju. Sa druge strane, uhapšeni nasilnici su, kako nezvanično saznajemo, tvrdili da su im Petronijević i Peković dobacivali.

Petronijević nije odgovarao na pozive i poruke Kurira, ali njegov prijatelj, poznati advokat Toma Fila, koji se juče čuo s njim, prepričava za naš list šta mu je kolega rekao da se dogodilo. - Huligani su bili u istom kafiću, urlali su „Vučiću, pederu“ i „Vračarci, prodali ste se za 100 evrića“.

Neko je zvao policiju, huligani su ih izbacili. Kad je otišla policija, prišla su im dvojica, vjerovatno su mislili da su oni zvali policiju, a nisu. Jedan je Pekovića udario nogom u glavu, čovek je pao u nesvijest - priča Fila i dodaje: - Dvojica su počela da udaraju Gorana. Postavlja se pitanje - barabe će biti kažnjene, ali kakva je bezbjednost ljudi, da li smo mi mete za svakoga?