“Kaubojska” pljačka

Razbojnici radniku kurirske službe stavili pištolj na glavu i oteli novac

16:41, 09.07.2020.
Izvor: Blic
Thumbnail
Dvojica maskiranih razbojnika opljačkala su juče popodne u Malošištu kombi jedne kurirske službe i uz prijetnju pištoljem od radnika oteli torbicu sa oko 200.000 dinara.

Razbojnički prepad nalik onom u kriminalističkim filmovima desio se u zabitom mjestu koje lokalno stanovništvo zove Klisura, gdje su lopovi namamili vozača, predstavljajući se kao navodni kupci.

– Nešto poslije 16 časova, radnik kurirske službe je pokušavao da isporuči paket, ne sluteći da su naručioci, koji su ga odvlačili u zabiti dio atara Malošišta, zapravo dvojica pljačkaša. U to se uvjerio na najgori način – čim je došao na mjesto sastanka, zaskočila su ga dvojica maksiranih razbojnika. Jedan je odmah potegao pištolj i uperio mu ga u glavu i zatražio da mu preda sav novac koji ima kod sebe, dok je drugi pokušao da uđe u kombi sa suvozačeve strane, ali nije uspio da otvori vrata. Uplašeni vozač je dao torbicu u kojoj drži pazar od preuzetih paketa i u kojoj je bilo oko 200.000 dinara, a pljačkaši su mu uzeli i telefon preko koga su komunicirali sa njim, kao i ključeve kombija, kako bi dobili što više na vremenu – kaže izvor Blica.

No, tu nije bio kraj užasu za opljačkanog radnika kurisrke službe jer ga je naoružani razbojnik udario pištoljem u glavu, pokušavajući vjerovatno da ga onesvijesti, prije nego što je pobjegao sa saoučesnikom. Srećom, radnik je zadobio samo posjekotinu koja predstavlja lakšu povredu, ali je doživio ogroman stres.

Policija intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku pljačkaša iz Malošišta.

Ovo je, inače, druga oružana pljačka kuriskog kombija na jugu Srbije u proteklih osam mjeseci, maltene po istom modusu. Prošle godine u novembru, na sličan način je opljačkan kombi druge kurirske službe u okolini Kuršumlije.

Dvojica razbojnika tada su preko interneta naručili usisivač ostavljajući lažno ime i nepostojeću adesu u Kuršumliji, kako bi radnika kurirske službe namamili u zasjedu.

Kada su mu nadomak šume u Ulici dr Melgarda preprečili put kamenjem, razbojnici maskirani fantomkama pucajući u vazduh – kao u kaubosjkim filmovima, oteli su mu torbicu sa parama i dokumentacijom, nakon čega je radnik kurirske službe završio kod ljekara zbog stresa.

U kurirskoj službi potvrđeno je  da je napadnuti radnik dobro i nije teže povrijeđen.

– Dobio je udarac u glavu i ima samo jednu posjekotinu iznad oka, ali se osjeća dobro. Najbitnije je da čovjek nije teže povrijeđen – kažu u ovoj kurirskoj službi za Blic.

Uhapšen razbojnik u centru Niša
U Nišu se, kako se nezvanično saznaje, u srijedu desilo još jedno razbojništvo, otprilike u isto vrijeme oko 16 časova, kada se desio i prepad u Malošištu. Naime, na nišavskom keju, u centru grada nadomak sjedišta gradonačelnika Niša, opljačkan je jedan prolaznik kome je razbojnik uz pretnju, bez korišćenja oružja, oteo 2.000 dinara. Brzom akcijom policije, pljačkaš star oko 20 godna je uhapšen.