Ante Pavlović

Samoproglašeni doktor uhapšen nakon emitovanja priloga o njemu

17:18, 08.11.2019.
Ante Pavlović, samoprozvani kiropraktičar, javnosti je poznat po skandaloznom i nasilnom ponašanju zbog koga je više puta završio u zatvoru, a stanovnici Donjeg Dragonošca nadomak Zagreba žive pod njegovim terorom dok ih svakodnevno snima i zastrašuje te hoda polugol sa sjekirom u ruci.

U posljednjem incidentu skočio je vozačici na automobil, pokazivao polni organ i udarao štapom po automobilu. Tada je bio uhapšen i pušten. No nisu samo zbog tog incidenta mještani zvali ekipu emisije “Provjereno” Nove TV, već i zbog čovjeka kojeg je samoprozvani doktor Ante odlučio liječiti.  

Skače ljudima na aute, nosi sjekiru, hoda gol pred školom, pred djecom. Njegova posljednja žrtva je nemoćan čovjek koji živi u neljudskim uslovima bez struje i vode u šumi. Ante tvrdi kako ga on liječi. Scene koje smo snimili, doista su uznemirujuće, ali objavljujemo ih jer želimo da institucije poduzmu nešto i zaustave tog čovjeka, kažu iz uredništva ove emisije.

Nakon objave najave emisije, policija je ekspresno reagovala. Samoprozvani kiropraktičar Ante Pavlović je uhapšen zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela ropstva i nanošenje teške tjelesne povrede. Povređenom, Ivanu Županu ljekarska pomoć pružena je u zagrebačkom KBC-u.

(Jabuka.tv)