MUP KS

Sankama po autoputu: Policija identifikovala odgovorne, čeka ih novčana kazna

10:58, 26.01.2020.
Izvor: klix.ba
Nakon što je juče objavljen snimak opasne vožnje na autoputu A1 kod Sarajeva, gdje je automobil užetom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, brzom reakcijom policijskih službenika MUP KS identifikovana su vozila i osobe koje su učestvovale u ovom prekršaju, piše Klix.

Mirza Hadžiabdić, portparol MUP KS, potvrdio je da su identifikovana tri vozila i pet osoba koje su učestvovale u ovoj opasnoj avanturi.

"Sve osobe su punoljetne i one su privedene i saslušane u prostorijama MUP KS, nakon što smo od građana primili dojavu o događaju na autoputu i pogledali video. Riječ je o osobama inicijala D.Ž. (1997.), S.B. (1989.), E.Đ. (2000.), K.Đ. (1995.), M.A. (1999.)", rekao je Hadžiabdić.

O ovom događaju je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva KS koji je rekao da u konkretnom slučaju nema elemenata krivičnog djela i da se učesnici sankcionišu po prekršajnom osnovu.

"Biće pokrenuti zahtjevi za prekršajni postupak nadležnom sudu i najvjerovatnije je riječ o novčanoj kazni, ali zasad se ne može se govoriti o iznosu jer se prikupljaju operativni materijali i dokazi kako bi se u konačnici odredilo za koje sve prekršaje će biti pokrenut postupak", pojasnio je Hadžiabdić.

Iz MUP KS su zahvalili građanima koji su ih obavijestili o ovakvom nepropisnom ponašanju i uputili apel svim učesnicima u saobraćaju da nepromišljenim postupcima ugrožavaju svoj, ali i živote drugih putnika.

"Jučerašnji događaj je mogao imati koban ishod, a nije vrijedno da zbog lajkova na društvenim mrežama životi budu ugroženi. Zbog toga apelujemo još jednom svima da se pridržavaju propisa i ovim putem molimo sve građane da nas obavještavaju o ovakvim i sličnim događajima. Pripadnici MUP KS će uvijek reagovati i sankcionisati u skladu sa propisima", poručio je Hadžiabdić.

Podsjetimo, juče je na autoputu A1 na izlazu iz Sarajeva zabilježen nevjerovatan slučaj u saobraćaju. Mladić kaskader je sjedio na sankama koje su užetom bile privezane za automobil iz čijeg gepeka ga je snimao prijatelj. Pratila su ih druga dva vozila sa uključenim žmigavcima.

Šokirani vozač koji je zabilježio ovaj slučaj ispričao je kako su druga dva automobila blokirala obje trake autoputa, dok se vozilo sa sankama kretalo ispred njih, što je prouzrokovalo ozbiljne smetnje i poteškoće na putu koji je namijenjen isključivo brzom motornom saobraćaju.