Prijetio joj da će je ubiti

Silovao bivšu suprugu pred troje djece

09:00, 27.03.2020.
Zaječarac B. T. (45) uhapšen je zbog sumnje da je silovao svoju bivšu suprugu (36) dok se troje njihove djece nalazilo u drugoj sobi njegovog stana.

Nasilnik je navodno imao zabranu prilaska ženi.

Kako Kurir saznaje, sve se odigralo u stanu osumnjičenog kada je žrtva došla da uzme djecu. Osumnjičeni B. T. je uz prijetnju silom seksualno zlostavljao bivšu ženu.

Odmah priveden

- I dok su bili u braku, njih dvoje su uzajamno prijavljivali nasilje u porodici. Prema priči bivše supruge, ona je došla da uzme djecu u stan osumnjičenog. Tada ju je, kako je tvrdila, on na silu uvukao u sobu, a djecu odveo i zaključao u drugu sobu. Prijetio je da će je ubiti, a po završetku samog čina kazao joj je da ćuti, u suprotnom „tek sada će ga zapamtiti“ - kaže izvor Kurira iz istrage.

Uprkos prijetnji, žena je odvela djecu svojoj kući i odmah otišla u policiju da ga prijavi. Ubrzo je nasilnik uhapšen. - On je odmah rekao da je tačno da je sa bivšom suprugom imao intimni odnos, ali da je to bilo uz obostranu želju. Negirao je bilo kakvo silovanje ili prijetnju. Žena je pregledana i vraćena kući, a njeni zdravstveni nalazi su poslati nadležnom tužilaštvu - rekao je naš sagovornik.

Zabrana prilaska

Sud je navodno ranije ovom Zaječarcu odredio zabranu prilaska bivšoj ženi. Zaječarska policija je osumnjičenom odredila pritvor do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo silovanja i on će biti sproveden nadležnom tužilaštvu.