Scene kao iz filma

Snimak pljačke u Subotici: Lopov istrčava iz auta i otima džak para od radnika banke

16:54, 18.10.2019.
Izvor: Telegraf.rs
Mirno jutro u srijedu, u centru Subotice, u trenu se pretvorilo u scenu iz krimi filmova.

Dramatična pljačka banke "Poštanska štedionica" ostavila je u šoku sve koji su se tog dana, oko 9 ujutru, zatekli u Ulici Dimitrija Tucovića.

Pljačku su izvela dvojica razbojnika. Na snimku se prvo vidi kako radnik obezbjeđenja mirno izlazi sa džakom punim novca, ni ne sluteći šta ga čeka. Dok je jedan razbojnik čekao u kolima, drugi, s fantomkom preko glave, izlazi i prijeteći pištoljem utjeruje u banku i radnika obezbjeđenja i sve koji su se u tom trenutku tu zatekli.

Ubrzo, razbojnik trči iz banke s džakom punim novca, dok ljudi unutra ostaju u šoku, i dalje ne vjerujući kakvu su traumu upravo doživjeli, prenosi "Telegraf.rs".

Očevici iz ulice naveli su da ga je u automobilu italijanskih registarskih oznaka sačekao saučesnik ove pljačke i da su se potom zajedno užurbano odvezli u nepoznatom pravcu. Policija je odmah po dojavi izašla na mjesto događaja, a po dobijenim informacijama o potencijalnom opisu vozila kojim su se osumnjičeni uputili u bijeg veliki broj patrola je aktiviran i krenuo je u potragu za vozilom.

Kriminalistička policija i tužilac Višeg javnog tužilaštva oko 9.30 su počeli uviđaj, nešto poslije 11 časova su ga završili, a neposredna okolina je bila ograđena policijskom trakom i nije bilo dozvoljeno zadržavanje.

Bez obzira što je, po riječima očevidaca kako je prvo objavio sajt "Subotica.com", koji je i objavio snimak, pljačkaš imao na sebi masku, dobra okolnost je što je čitava ulica pokrivena kamerama, pogotovo taj dio gde su zlatare, kladionice i banke.

Veliku pomoć u identifikaciji vozila dao je inkasant JKP "Parking", koji je nešto ranije vozilo osumnjičenih fotografisao jer nije mogao da očita da li je plaćen parking. Par minuta kasnije vozilo sa osumnjičenima je munjevito napustilo mjesto krivičnog djela.

Povrijeđenih nije bilo, ali očevici kažu da je jednoj ženi u banci pozlilo, da je pala u nesvjest usljed pretrpljenog stresa. Pozlilo je i radniku obezbjeđenja od kog je oteta torba sa novcem.