Stravična tragedija

Starica izgorjela u požaru, policajci u krevetu našli njeno ugljenisano tijelo

15:37, 30.04.2020.
Izvor: novosti.rs
U strašnom požaru u porodičnoj kući u selu Trbušac (opština Vladimirci), život je izgibila Verica Petrović (79) iz tog sela. Policajci su u krevetu pronašli njeno potpuno ugljenisano telo, a prepoznavanje je obavila ćerka.

Prema svjedočenjima očevidaca, vatra je primjećena oko 8 časova, na manjoj stambenoj kući u domaćinstvu Petrovića, gdje je Verica, inače, boravila. Niko nije stigao ni da reaguje, jer se munjevito širila, od čega se urušio trošni krov na objektu.

Na lice mjesta stigle su dvije vatrogasne ekipe, a gašenje je, kako je rečeno, trajalo skoro do podnevnih sati. Odmah pošto je vatra lokalizovana, uviđaj je započela policija, a pridružili su se forenzičari i protivpožarni stričnjaci.

- Do požara je najvjerovatnije došlo usljed neispravnog protočnog bojlera. Ne postoje sumnje u to da je neko, eventualno, podmetnuo vatru - kaže izvor iz istrage za Novosti.

Mještani Trbušca šokirani su ovim događajem. Kažu da je starica bila polupokretna i duže vremena živjela je sama, a njeno zdravstveno stanje, sigurni su, bilo je razlog za to što nije uspjela da se spase.