Nastavljeno suđenje za obljubu bolesnog dječaka

Stavio mu flašu pod grlo i prijetio da će mu ubiti porodicu

08:53, 23.10.2020.
Izvor: novosti.rs
Na suđenju N.S. (21) iz okoline Kladova, koji se tereti da je prije dvije godine više puta silovao dječaka, tada trinaestogodišnjaka, vještaci su se izjasnili da je počinilac u trenutku izvršenja zločina, bio na intelektualnom nivou mladića od 17, a žrtva djeteta od 10 godina.

Međutim, njihov nalaz su osporili stručni savjetnici, psiholog i psihijatar, uz obrazloženje da je nalaz vještaka manjkav, nejasan i nedorečen. Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbaciti nalaze i naložiti novo vještačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dječak spada u kategoriju nemoćnih lica, pišu Novosti. U tom slučaju, umjesto maksimalnih pet, N.S. bi mogao da bude osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

Žrtva silovanja ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno liječen u specijalizovanim ustanovama. Uz to, njega je, uz primjenu sile, podmetanja grlića slomljene flaše pod grlo i prijetnjom da će mu pobiti porodicu obljubio i komšija D.S. (38), koji je, kako je ustanovljeno 2018. godine, silovao i jednog devetnaestogodišnjaka iz susjednog sela, zbog čega je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora. Kada se vratio sa liječenja iz Beograda, obljubio ga je i N.S. kome se sada sudi.

Novi slučaj silovanja otkriven je kada se dječak požalio psihologu kladovskog Centra za socijalni rad, kome je jednom prilikom spomenuo kako ga nije napastvovao samo D.S. Psiholog je uspio da od dječaka čuje sve detalje obljube, a on je kao počinioca tada naveo N.S. koji je, tokom saslušanja, priznao da je imao seksualni odnos sa maloljetnikom.

Slao poruke gdje da se nađu

– Dječaku je N.S. slao SMS poruke gdje treba da se nađu, a obično bi maloljetnik odlazio u kamenu kuću na obali Dunava. On je ispričao i da ga je N.S. napastvovao i na drugim mjestima, kao i da se to desilo nekoliko puta tokom 2018. godine, kada ga je, u više navrata, silovao i prisiljavao da ga oralno zadovoljava – kaže izvor.