Ubio je muž

Stravični komentari o ubijenoj direktorki: "Šta ko traži, to i dobije", "To nije ljubomora, već rješenje"

13:13, 23.05.2020.
Nakon teksta o jezivim komentarima na vijest da je Branislavu Gnjidić, direktorku OŠ “Sava Šumanović” iz Erdevika ubio suprug zbog ljubomore, uslijedila je, pogađate, lavina istih takvih komentara.

– Ubio ženu iz ljubomore? Svašta. Ubio ženu jer ga je varala. To nije ljubomora, već rješenje. On će izaći iz zatvora, a ona ga više neće varati.

– Sad je čovjek manijak zato što je nju i švalera ubio kulturno, bez mučenja? – piše jedan od komentatora, pitajući se “šta je tu kriminal?”.

Vjerovali ili ne, mnogo je ljudi koji u ovakvom stavu ne vide ništa loše.

– Šta ko traži, to i dobije.

– Žena nema pravo na grešku.

– A ubiti nekoga nikome ne uništava život? Prevara nije bilo prije medija? Godine nasilja ne razaraju porodicu, razara je samo kada neko prevari partnera?

A sad, samo jedno pitanje – da li se kao žene osjećate bezbjedno sada, kada vidite koliko je beznačajan vaš život? Da li možete lagodno da uđete sa nekim u vezu ili brak, znajući da u svakom trenutku može da odluči da ste napravile grešku na koju, kako je primijetio komentator iznad, nemate pravo? Da li možete da zamislite da jednog dana vaša sestra ili kćerka završe u ovakvom braku, a da onda “naprave grešku” zbog koje biste mogli da ostanete bez nje?, piše Žena Blic.