Sudar autobusa i automobila: Dvije djevojke poginule, 19 povrijeđeno

13:07, 30.05.2020.
Dvije mlađe djevojke poginule su, a 19 osoba povrijeđeno je oko 8 sati i 20 minuta na magistralnom putu Danilovgrad - Nikšić, u sudaru autobusa i automobila, u mjestu Cerovo, nadomak Bogetića.

Dvoje od 19 povrijeđenih su u kritičnom su stanju. Јedno od njih - dijete, u operacionoj sali je nikšićke Opšte bolnice.

Vatrogasci, policajci i zdravstveni radnici izvukli su tijela stradalih iz autobusa. Prethodno, mještani i građani koji su prvi pritekli u pomoć, izvlačili su povrijeđene.

Sedamnaestoro povrijeđenih nalazili su se u autobusu koji je sletio dvadesetak metara niz liticu, a dvoje je bilo u automobilu.

Mještani su pozvali hitnu i policiju.

"Sa mještanima smo izvlačili povrijeđene. Zaista je teško bilo vidjeti taj prizor. Izvadili smo ih 4-5 i u tom trenutku stigla je policija, hitna i vatrogasci", kazao je Rakočević za portal Vijesti.me.

On je dodao da su pokušali da izvuku putnika koji je bio prikliješten u autobusu.

"Pričali smo s njim i vidjeli da je u dobrom psihičkom stanju. Odustali smo od izvlačenja, jer smo se plašili da autobus ne krene nizbrdicom, ali i da ne ugrozimo njegov i život ostalih povrijeđenih", kazao je Saša Rakočević iz Nikšića koji je prvi naišao nakon udesa.

Ispričao je i da su, kada su stigli, žena i suvozač iz vozila budvanskih registarskih oznaka već bili izašli iz smrskanog automobila.

"Kada smo sišli dolje već je desetak putnika izašlo iz prevrnutog autobusa i išlo prema magistrali", kazao je on.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Veselin Gardašević, rekao je da im je u 8 sati i 30 minuta policija javlila za udes i da su odmah poslali dva vozila i sedam vatrogasaca.

"Kada smo stigli vidjeli smo zaista težak prizor. Autobus je sletio u provaliju od dvadesetak metara. Nažalost, izgleda da ima dvoje mrtvih i veći broj povrijeđenih", kazao je Gardašević.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić kazao je da uviđaj obavljaju dežurni tužilac Željko Pejović i vještak saobraćajne struke.

"Prema dosadašnjim podacima dvije osobe su poginule a više njih je povrijeđeno. Tužilac i vještak saobraćajne struke utvrđuju uzrok i okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća", kazao je Šekarić za portal Vijesti. me.