Sačekuša

Ubijen Slaviša Ćulum!

13:58, 15.05.2020.
Izvor: ATV
Kako nezvanično saznaje ATV, Slaviša Ćulum je ubijen u svom automobilu u klasičnoj sačekuši.

Kako saznajemo, ovaj stari policijski znanac je nedavno izašao iz zatvora.

Njegov mlađi brat, Nedeljko iz Banjaluke ubijen je 2010. godine u pucnjavi koju su razmijenile dvije sukobljene kriminalne bande.

Obračun na ulici i smrt mlađeg brata

Tada je do vatrenog obračuna bandi došlo je poslije kraće jurnjave tri automobila magistralnim putem Banjaluka - Klašnice. U vozilu BMW bili su Nedeljko Ćulum i Kostić, a u vozilu FIAT tipo nalazili su se Slaviša Ćulum i Čajić. Ovi pripadnici jedne kriminalne grupe jurili su magistralnim putem Jošila, člana suprotstavljenje bande, koji se sa djevojkom nalazio u Grand čirokiju.

Nakon jurnjave kao iz akcionih filmova, kako tvrde očevici, automobili su se zaustavili na benzinskoj pumpi "Parma trend". Kostić je iz BMW-a otvorio paljbu iz pištolja prema Jošilu, koji je, takođe, uzvratio vatru i najvjerovatnije pogodio Nedeljka Ćuluma u glavu.

Iz vozila FIAT tipo prema Jošilu je iz automatske puške pucao stariji Ćulum. Nakon vatrenog obračuna sjeli su u vozila i pobjegli sa lica mjesta. Nakon što je pogođen u glavu, Ćulum je vjerovatno mahinalno stisnuo papučicu gasa i sletio u kanal na samo 20 metara od mjesta obračuna, dok je ranjeni Jošilo sa tri probijene gume na vozilu oko 500 metara niže stao pred patrolu Saobraćajne policije i od njih tražio pomoć.

Stariji Ćulum i Čajić pobjegli su u nepoznatom pravcu nakon čega ih je policija našla i privela, a Kostić je poslije pucnjave, kada je vidio da je Nedeljko pogođen u glavu, ostao na pumpi i čekao policiju, te je i uhapšen.

Bio označen kao vođa kriminalne grupe

Danas ubijeni, Slaviša Ćulum, bio je označen kao vođa kriminalne grupe iz Banjaluke, prijetio je da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata Nedeljka.

Na suđenju rekao da će pobiti ubice svog brata

Takođe, početak suđenja učesnicima krvavog obračuna iz aprila 2010. godine u naselju Rakovačke bare obiležio je i incident, kada je pored pojačanih mjera obezbjeđenja, Slaviša Ćulum je mikrofonom pogodio u glavu Jovana Jošila, koji se tereti za ubistvo njegovog mlađeg brata Nedeljka.

Jedan od osumnjičenih za pljačke preko dva miliona maraka

Danas ubijeni Ćulum je bio i jedan od 14 osumnjičenih u akciji "Trezor" koje je MUP Republike Srpske sumnjičio za osam pljački teških čak dva miliona maraka i druga krivična djela.

Osuđivan i zbog pljačke banke

Okružni sud u Banjaluci osudio je ranije Slavišu Ćuluma, njegovu djevojku Dejanu Mitrašinović, te Dragana Puzića (26), Bojana Šikmana (23) i Nemanju Drljaču (22), sve iz Banjaluke, na ukupno 20 godina i osam mjeseci robije zbog oružane pljačke ProCredit banke u maju prošle godine, odakle su oteli blizu 13.000 maraka.

Ćulum je zbog te pljačke osuđen na sedam godina i tri mjeseca zatvora. Nakon izricanja presude i izlaska Sudskog vijeća, on je pljunuo tužioca Slobodana Salića.