Učio djevojčicu da se ljubi: Optužnica protiv muškarca zbog prijave za pedofiliju

22:09, 12.08.2020.
Osnovno javno tužilaštvu u Brusu podnijelo je optužnicu protiv D. Ž. (47) zbog sumnje da je u svojoj kući, pokušao da ljubi djevojčicu (11) iz komšiluka.

Njemu se na teret stavlja krivično djelo nedozvoljene polne radnje prema maloljetnici.

Prema informacijama koje su dobile Novosti, ovaj slučaj pedofilije odigrao se 5. juna u porodičnoj kući okrivljenog u selu pored Brusa.

Tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza koji mogu da osude osumnjičenog, koji je nesrećno dijete najprije namamio u kuću nudeći joj da popije sok. Da slučaj bude gori, sve vrijeme dok se drama odigravala u kuhinji, maloljetni sin D. Ž. spavao je u drugoj sobi.

Kako se sumnja, on je najprije uspavao svoje devetomjesečno dijete, a onda se “okomio” na djevojčicu.

Dok su se nalazili sami u kuhinji i dok je sjedio na stolici pored djevojčice, upitao ju je da li ima dečka i da li zna da se ljubi – navodi se između ostalog u optužnom prjedlogu.

Kada mu je odgovorila negativno na sva pitanja, upitao ju je da li hoće da je nauči da se ljubi, a zatim je svoju ruku stavio preko njenog ramena i krenuo da je poljubi u usta.

D. Ž. je, kako se tvrdi, prvo poljubio djevojčicu na kraj desne usne, a kada se izmakla, poljubio ju je u obraz i vrat, nakon čega je ona uspjela da izađe iz kuće okrivljenog.

"Tokom istrage, saslušano je više osoba", kaže Milan Mihajlović, javni tužilac.

Zatraženo je i mišljenje vještaka specijaliste psihologije, koji se izjasnio da se iskaz oštećene može prihvatiti kao pouzdan i istinit.

Do procesuiranja ovog slučaja došlo je nakon prve sumnje na pedofiliju. Kako su osumnjičeni i porodica djevojčice u neposrednom komšiluku, a selo je malo, to i nije moglo dugo da se krije.

Izvor navodi da je majka krenula u raspravu sa komšijom, kada joj je o napastvovanju u kući ispričala njena kćerka. Tu svađu su čuli drugi ljudi iz sela i prijavili sumnje policiji, poslije čega je Tužilaštvo krenulo da istražuje slučaj.

Iskazi

D. Ž. i djevojčica dali su različite iskaze na saslušanju pred Tužilaštvom. Optuženi nije sporio da je jednom poljubio u obraz maloljetnicu, ali, navodno, samo zato što je ona htjela da nju poljubi njegova devetomjesečna beba. To je, pravdao se, učinio umjesto sina. Djevojčica je, međutim, ispričala da je kada se sve dešavalo, beba spavala u drugoj sobi.

Tužilaštvo traži zatvor

Za krivično djelo nedozvoljene polne radnje za koje se sumnjiči D. Ž. zaprijećena je novčana kazna ili zatvor do šest mjeseci. Nezvanično, Osnovno javno tužilaštvo zatražilo je zatvorsku kaznu.