Derventa

Uhapšen muškarac zbog napada na sudiju i javnog tužioca

07:35, 10.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Republičkog tužilaštva Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala, uhapsili su jedno lice iz Dervente, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio napad na sudiju i javnog tužioca iz člana 339 stav 2 Kaznenog zakona Republike Srpske.

Nezvanično, riječ je o Goranu Noviću.

Osumničeni je u više navrata uputio ozbiljne prijetnje opasne po život Okružnom tužiocu Doboj, a koje su u direktnoj vezi sa poslom koju ista obavlja, nezvanično saznajemo da je prijećeno tužiocu Nataši Božičković.

"Ove aktivnosti izvršene su pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, odnosno odjeljenja za organizovani kriminalitet, a lice je lišeno slobode jer je uputio jasne i ozbiljne prijetnje tužiocu Okružnog javnog tužilaštva Doboj koje se nedvojbeno dovode u vezu sa njenim poslom, odnosno poslom tužioca OJT Doboj. Ono što možemo reći je da su u jučerašnjim aktivnostima izvršeni pretresi na više lokacija na području Opštine Derventa i tom prilikom su pronađeni i izuzeti predmeti koji će služiti u daljoj istrazi", rekla je Mirna Miljanović, portparol MUP-a Republike Srpske. 

Pretreseno je više lokacija na području Dervente. Pronađeni su predmeti koji mogu poslužiti kao dokazi.

Nezvanično saznajemo da je tokom kriminalističke obrade osumnjičeni u potpunosti priznao izvršenje navedenog krivičnog djela.

Tokom dana , on će biti predat u nadležnost Republičkom tužiocu.