Uhapšena dva lica, pronađena droga i oružje

10:59, 13.04.2021.
Izvor: Srna
Thumbnail
Sarajevska policija izvršila je pretres dvije lokacije u opštini Novi Grad, te uhapsila dvije osobe zbog krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom droge, te nelegalnog posjedovanja naoružanja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, zajedno sa pripadnicima četvrte Policijske uprave juče u popodnevnim časovima izvršili pretres automobila "pasat" i stan u Ulici Saliha Behmena u naselju Alipašin most, koje koristi lice čiji su inicijali N.B. /35/.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto oko 200 grama spida, digitalna vaga, pištolj "CZ M-57", kalibra 7,62 milimetra sa okvirom i pet metaka istog kalibra.

Izvršen je pretres i stana i prateće prostorije u Ulici Sulje Jahića, opština Novi Grad Sarajevo, koji koristi lice čiji su inicijali A.T. /28/, gdje je pronađena i oduzeta puška sa pripadajućim okvirom bez municije, te po paketić spida i marihuane, kao i tableta ekstazija.

Zbog sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa, uhapšen je N.B.

Uhapšeno je i lice A.T. zbog sumnje da je počinilo krivična djela posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, naveli su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

O navedenom je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a osumnjičeni su nakon hapšenja dovedeni na krim-obradu u službene prostorije MUP-a, dodaje se u saopštenju.