Prijedor

Uhapšena tri lica, pronađeni marihuana i oružje

11:04, 20.12.2020.
Prijedorska policija uhapsila je tri lica u okviru aktivnosti usmjerenih na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotreba droge, te zaplijenila određenu količinu marihuane, oružje i municiju.

Uhapšena su lica čiji su inicijali D.R. iz Prijedora i N.V. i M.K. iz LJubije u pretresima izvršenim 18. decembra na više lokacija, na osnovu prethodno prikupljenih informacija o posjedovanju narkotičkih sredstava, navedeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Tom prilikom pronađeno je i oduzeto 75,66 grama marihuane, digitalna vaga, takozvana mrvilica, pištolj marke CZ, dva gasna pištolja i 28 komada metaka različitog kalibra.

Pretresi su izvršeni uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije prijedorskog Osnovnog suda.

Uhapšenima su na teret stavljena krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvršena je kriminalistička obrada, a nakon kompletiranja predmeta protiv njih će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.