Beograd

Upadali u stanove, pretresali kola, pronađeno osam kg marihuane i više od pola kilograma heroina

09:12, 18.09.2020.
Izvor: Blic
Policija u Beogradu, u više odvojenih akcija, zaplijenila su oko osam kilograma marihuane i više od pola kilograma heroina i uhapšeni su N.Ž. (32), I.S. (24), A.Ć. (31), A.D. (28), U.Đ. (20), D.S. (25) i A.G. (20) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i A.Ž. (25) koji se sumnjiči za neovlašćeno držanje opojnih droga.

Policijski službenici su pronašli oko 530 grama heroina prilikom pregleda automobila "ford fokus" u kome su bili N.Ž. i I.S, dok je manja količina ove droge nađena u stanu osumnjičenog N.Ž. u Obrenovcu.

Takođe, pregledom stana u Obrenovcu u kome živi I.S, policija je pronašla oko 200 grama marihuane i manju količinu kokaina.

U drugoj akciji, policija je pregledom automobila "alfa romeo" osumnjičenog A.Ć. zaplenila oko pet kilograma marihuane, dok je u stanu u Zemunu gdje on neprijavljeno boravi pronašla dvije kesice ove droge kao i pištolj sa 57 komada municije, zbog čega se tereti i da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je, takođe, pregledom drugog stana u Zemunu u kome A.Ć. neprijavljeno boravi sa A.D, pronašla oko 200 grama marihuane.

U trećoj akciji, policija je pregledom stana na Vračaru gdje neprijavljeno boravi osumnjičeni U.Đ. pronašla džak sa oko 2,4 kilograma marihuane, dok je u dvorištu pronašla i 38 paketića ove droge koje je osumnjičeni prethodno bacio kroz prozor.

Policija je u četvrtoj akciji, u stanu na Zvezdari gde borave osumnjičeni D.S. i A.G. zaplijenila oko 173 grama marihuane, kao i manju količinu kokaina i MDMA.