Užas u Hrvatskoj: Majka silovala sopstveno dijete

16:47, 15.09.2020.
Izvor: 24sata.hr
Na četiri godine i 11 mjeseci zatvora osuđena je 47-godišnjakinja iz Dalmacije zbog dva strašna krivična djela: polnog odnosa s djetetom te spolnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina

A u pitanju je njen dječak!  

Pred splitskim Županijskim sudom utvrđeno je tokom postupka da su se takve grozote zaista događale, i to prvenstveno temeljem psihologijskog vještačenja danas punoljetnog mladića. Stav vještaka je, nakon razgovora s oštećenim, bio kako je te stvari zaista proživio, kako nije riječ o izmišljotinama, što se uz neke posredne izjave svjedoka (jer nije bilo svjedok) pokazalo dovoljnim za osuđujuću presudu.

Dječaka je njegova majka zlostavljala tokom 2007. i 2008. godine, nakon razvoda, kada mu je skidala odjeću te stavljala polni organ u usta uprkos njegovom protivljenju, stoji u presudi. Desetak godina kasnije, kada je sin imao 17 godina, u desetak navrata ga je prisiljavala na polne odnose, prijeteći da će ga fizički kazniti ili potjerati iz kuće...

Za svako nedjelo je dobila po tri godine zatvora, a uz jedinu olakšavajuću okolnost da ranije nije osuđivana, dobila je četiri godine i 11 mjeseci zatvorske kazne. Branila se kako ništa od toga nije istina već joj bivši suprug namješta cijeli slučaj.

Danas punoljetni mladić ne živi s njom od početka prošle godine, kada je provela gotovo dva mjeseca u istražnom zatvoru te je potom određena mjera zabrane kontaktiranja sa sinom. Nije bila na objavi presude.