Rač

Zbog ove greške zaposlenih u vrtiću otrovana je djevojčica (2)

15:31, 19.09.2019.
Izvor: Blic
Flašica u kojoj je bio asepsol, a ne voda, našla se na pogrešnom mjestu u vrtiću u Rači, nemarom jedne od vaspitačica.

Kako "Blic" saznaje, vaspitačica iz druge smjene oštetila je flašu u kojoj je bio "asepsol", a ostatak ovog sredstva za dezinfekciju sipala je u plastičnu flašu jedne od brendiranih voda za piće.

Kako saznajemo iz istrage, do zabune, koja se na sreću nije završila kobno, došlo je između radnih smena u vrtiću.

"Vaspitačica iz prethodne smjene nije javila, niti obilježila tu flašicu kako bi ostali znali da je unutra hemijsko sredstvo. Nedostatak komunikacije je umalo doveo do tragedije u vrtiću", kaže "Blicov" izvor blizak istrazi.

Prema nezvaničnim navodima, vaspitačica je flašu "asepsola" slupala, što praktično znači da je ovo hemijsko sredstvo već bilo presipano, s obzirom na to da se najčešće prodaje u plastičnoj ambalaži.

Djevojčica se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici i nije životno ugrožena.

Jeziv slučaj, u kom dijete nije pretrpilo teže posljedice samo zahvaljujući tome što je na vrijeme stiglo do ljekara, dogodio se u vrtiću “Naša radost” u Rači Kragujevačkoj.

Misleći da je u flašici na stolu voda, vaspitačica je djetetu dala flašicu da pije. Međutim, umjesto vode, u flašici je bilo sredstvo za dezinfekciju “asepsol”, koji u sebi sadrži otrovnu supstancu benzalkonijum-hlorid, koja može biti i fatalna ako se popije u većim količinama. Nedugo pošto je popilo malo tečnosti, dijete je počelo da povraća.

Roditelji djevojčice su podnijeli prijavu policiji da se utvrdi sljed događaja i odgovornost za nemar zaposlenih u vrtiću.