Sremska Mitrovica

Ženu iskasapio staklom, pesničio i šutirao, pa silovao, a sramno se brani pred sudom

07:57, 15.07.2020.
Izvor: novosti.rs
Andrija H. (39), kojem se u Sremskoj Mitrovici sudi za silovanje bivše partnerke I. J. M. (36) na naročito svirep način, danas je pred Višim sudom, na početku glavnog pretresa rekao da nije spreman da iznosi odbranu jer “nije zadovoljan tokom krivičnog postupka”.

Optuženi, koji se nalazi u pritvoru, ranije je osuđivan zbog trgovine narkoticima, nedozvoljenog držanja oružja i drugih krivičnih djela, pišu Novosti.

Prema optužnici, njemu se stavlja na teret da je I. J. M. obljubio u noći između 22. i 23. oktobra prošle godine. Sumnja se da je on rukom razbio trokrilni prozor u stanu u kojem su tada živjeli u Šidu, a zatim je ženu komadom stakla više puta posjekao po podlakticama obje ruke, i zadao joj više udaraca po glavi i tijelu. Udario ju je i nogom u glavu, nakon čega se žena onesvijestila. Tada joj je električnom mašinicom obrijao glavu. Gasio joj je cigarete po leđima i na kraju silovao. Nesrećna žena je sve vrijeme vrištala, ali nije imala snage da mu pruži otpor.

Da je između Andrije i I. J. M. često bilo svađa, koje su se završavale nasiljem, potvrdila je svjedok Radojka S. iz Šida, koja je ovom paru iznajmila stan i te noći pozvala policiju.

– Tri dana prije nego što ću pozvati policiju, oni su se svađali, a Andrija ju je maltretirao. Mislila sam pomiriće se, pa će biti dobro, ali kada sam čula galamu i lomljavu stakla, uplašila sam se da će je ubiti, pa sam pozvala policiju – izjavila je Radojka.

Kao i na pripremnom ročištu, oštećena I. J. M. se nije pojavila ni na glavnom pretresu, pa je sudija naložio njeno dovođenje na sljedeće ročište, koje je zakazano za 11. septembar.