Potpredsjednik crnogorske vlade

Abazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije

19:50, 14.04.2021.
Izvor: Tanjug
Potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazovic tvrdi da ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori i ocjenjuje da je ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić svojom izjavom o Srebrenici "napravio prekršaj", a da je do premijera Zdravka Krivokapića bilo "kako to vrednovati i u kojoj mjeri".

"On je donio odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz političke većine", rekao je Abazović za "N1".

Dodao je da razumije da opozicija potencira teme koje, kako kaže, nije mogla da završi u svom mandatu, te objašnjava da to čini kako bi unela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala.

"Ali to je morao da razumije i ministar pravde Vladimir Leposavić", rekao je Abazović.

Na pitanje da li Vlada Crne Gore ima zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović kaže da ima zajednički stav, a to je da svi moraju da poštuju odluke međunarodnih sudova.

"I ne samo međunarodnih sudova nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše institucije…", rekao je Abazović.

On je naglasio da Crna Gora ima Deklaraciju o genocidu u Srebrenici i ocijenio da mora toga da se pridržava.

"To je nešto što je apsolutno stvar principa", zaključio je Abazović.

Krivokapić traži opoziv ministra Leposavića, koji je u parlamentu na pitanje poslanika DPS, da li priznaje genocid u Srebrenici, odgovorio da je spreman da prizna da se u toj opšti dogodio zločin genocida kada se, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.