Crna Gora

Demonstranti blokirali put: Čekamo Krivokapića i Abazovića na ulici da razgovaramo

09:45, 25.02.2021.
Izvor: Tanjug
Građani podgoričke opštine Tuzi, u kojoj žive većinski Albanci, predvođeni predsjednikom Nikom Ðeljošajem blokirali su međunarodni put i poručili da se neće pomjeriti dok ne dođu premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik vlade Dritan Abazović.

Oni su put blokirali iz protesta zbog epidemiološke mjere zatvaranja ugostiteljskih objekata u toj i još nekoliko crnogorskih opština, koja je na snagu stupila jutros.

Smatraju da je takva mjera za Tuzi donijeta iz političkih razloga i revanšizma vlade nakon sto su na centralom trgu nedavno bile istaknute zastave tzv. Kosova i Albanije.

"Moraju da pričaju sa nama, da vidimo zašto nas diskriminišu i šta im smeta ovdje. Ne može na silu da se nametne ništa", kazao je Ðeljošaj u telefonskom uključenju za podgoričke TV Vijesti.

Prethodno je u Tuzi došla policija da bi zatvorila ugostiteljske objekte koji su jutros otvroreni uprkos mjerama koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

Ðeljošaj je rekao policajcima da traži od njih da obavijeste tužilaštvo da će, "ako se ovo nastavi", pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

"Ova odluka je lična, kao osveta za postavljanje kosovske zastave. Nijedna opština iz prve grupe nije zatvorena, jedino smo mi izdvojeni iz prve grupe. Neprijatelji su oni koji se svete, a to su premijer Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Dritan Abazović. Krivokapić se sveti jer sam ga prozvao što nije čestitao Dan državnosti Kosova", rekao je Ðeljošaj.

Rekao je i da se boriti "protiv diskriminacije" i da svi budu jednaki.

"Neću dozvoliti da nas niko ponižava. Od juče ih zovem, ne žele da se jave i žele problem i da diskriminišu Tuzi. Ne može ovako da se ponaša niko prema građanima", rekao je predsjednik Opštine.

Ðeljošaj je još sinoć na svom fejsbuk profilu poručio da epidemiološka mjera u toj opštini neće biti ispoštovana.