Crna Gora

DF traži ostavku premijera Markovića

16:01, 11.08.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Demokratski front pozvao je premijera Crne Gore Duška Markovića da podnese ostavku nakon što je objavljen spisak državnih funkcionera koji su dobili stanove i kredite po povlaštenim uslovima.

Poslanik Demokratskog fronta Branka Bošnjak istakla je da većina državnih funkcionera nije ni u imovinskim kartonima navela da su od države dobili stan ili kredit, te je zatražila od Markovića da joj dostavi puni spisak svih koji su dobili stanove i kredite.

Bošnjak je rekla da je riječ o korupcionaškom poslu, jer su na spisku mnogi tužioci, predsjednik vrhovnog suda, mnoge sudije, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, visoki policijski dužnosnici, direktor Poreske uprave.

Ona je navela da su na spisku supruge, kćerke, sinovi Markovićevih funkcionera, njegovi savjetnici, direktori direktorata, i da su stan ili kredit dobili isključivo njegovom voljom.

Bošnjak smatra da bi u demokratskim državama ovo bio skandal, vlada bi istog časa pala, a svi bi završili u zatvoru.

Komisija za stambena pitanja Vlade Crne Gore objavila je spisak funkcionera kojima su dodijeljeni stanovi ili krediti pod povoljnim uslovima u mandatu premijera Duška Markovića.

Na spisku su ministri, poslanici, službenici Vlade i Skupštine Crne Gore, direktori državnih preduzeća, sudije i tužiocu i mnogi drugi državni funkcioneri.