Crna Gora

Đukanović igra na kartu antisrpstva i gubi kompas

17:33, 04.03.2021.
Izvor: novosti.rs
Suočen sa krahom DPS u Nikšiću, Milo Đukanović nastavlja sa izjavama kojima pokušava da podigne tenzije, što ga samo, još jednom, predstavlja kao političara koji je pogubio veze sa realnošću i koji je odavno zreo za odlazak u političku prošlost. 

On i dio njegovih pristalica su jedini koji danas šire mržnju po Crnoj Gori, tako da je politički priglupo ponovo igrati na istu kartu antisrpstva, antipravislovlja, montenegrinstva, ocijenio je Jovan Vučurović, poslanik Demokratskog fronta.

On kaže da je očigledno da Đukanović, iako iskusan političar i manipulator, gubi kompas „i ne kapira da je priča o ugroženosti Crne Gore, opasnosti od Srbije i Vučića, i sl. potpuno promašena i deplasirana i da takvi spinovi i neistine više ne prolaze ni kod najtvrđih glasača DPS.“

- Naravno, to je njegov problem, a poraz u Nikšiću će mu pokazati promašenost politike koju zastupa. Takođe, njegov strah od pobede koalicije „Za budućnost Nikšića“ je logičan iz više razloga. Prije svega, to znači odlazak DPS i satelita u prošlost, ali i znak da strukture koje žele korjenite, energične i odlučne promjene, posebno u tužilaštvu i sudstvu, postaju dominantne. A pominjanje vladavine prava, razumljivo, kod Đukanovića budi strah jer će pravda zakucati na vrata svih koji su uništavali i pljačkali Crnu Goru, zaključio je Vučurović.