Đukanović poručio: Antifašizam najvrijednija karika crnogorskog identiteta

22:10, 03.03.2021.
Izvor: Tanjug
Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović kaže da je politika građanske države, multietničke demokratije i evropskog sistema vrednosti počela ozbiljno da pušta korijene u Crnoj Gori, a da je antifašizam najvrijednija karika crnogorskog identiteta.

Đukanović je to rekao odgovarajući na pitanja novinara iz regiona na Petom novinarskom forumu, izrazivši uvjerenje da je Crna Gora najdalje odmakla u procesu evropeizacije i da bi bila katastrofa ukoliko bi sada ostala van kolosijeka, prenijela je RTCG.

Ðukanović je rekao da je prevazilaženje podjela u državi izazov, ali je ukazao da bi put za njihovo savladavanje trebalo tražiti ne odričući se antifašizma, jer bi to značilo “odreći se sebe”.

– To nam preporučuju oni koji žele da se Crna Gora i finalno odrekne svog identiteta. Ubijeđen sam da će Crna Gora ostati veoma postojano privržena vrijednostima antifašizma. Kada danas govorimo o antifašizmu, to je borba protiv svakog oblika diskriminacije u našem društvu – kazao je Ðukanović ističući da je antifašizam najvrijednija karika crnogorskog identiteta.