Predsjednik Crne Gore

Đukanović traži zatvaranje crnogorske granice

14:39, 02.03.2021.
Izvor: Tanjug
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

On se danas obratio građanima Crne Gore, a u videu je naveo da je situacija iz aprila i maja kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je liderima izjavljivao saučešća, sada crnogorska realnost.

"Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smiju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim", saopštio je Đukanović i dodao: "Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti".

On je rekao da je za nešto više od 11 mjeseci od posljedica infekcije virusom korona preminulo preko 1.000 građana i da su sada više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko djelovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

"U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primjena adekvatnih epidemioloških mjera, efikasna i djelotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspjeli u tome moramo se uzdići iznad svih podjela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo", kazao je Đukanović.