DPS Mila Đukanovića sprema krađu izbora u Nikšiću

15:16, 12.03.2021.
Izvor: Kurir
Trka za gradonačelnika Nikšića ulazi u foto-finiš. Demokratska partija socijalista i njen predsjednik Milo Đukanović svjesni poraza u njegovom rodnom gradu će, sasvim izvjesno, pribjeći već oprobanim metodama izborne manipulacije i krade glasova.

Prema informacijama koje je Kurir dobio od izvora iz štaba Mila Đukanovića (ime poznato redakciji), na dan izbora se planira gašenje struje na svim većim biračkim mestima kako bi se ugasio i softver koji precizno identifikuje birače. Samim gubitkom električne energije, biračka komisija - koja je zbog bojkota opozicije na prošlim izborima sasastavljena isključivo od članova DPS-a - bi se po automatizmu okrenula metodi vizualnog prepoznavanja birača koji je itekako podložan zloupotrebi.

S druge strane, zbog panike u štabu DPS-a, Đukanović je naložio i korišćenje aparata za pravljenje jednokratnih ličnih karata koji je korišćen i prilikom izborne zloupotrebe u manjim opštinama poput Petnjice i Tuzi. 

I to mu je bilo malo, pa se odlučio na dobro mu poznatu, kupovinu glasova.

Naime, na snimku koji je napravljen u Nikšiću, vidi se kako Milovi poslušnici, u ovom slučaju, iskusna Rada Gojković, koordinator DPS za Trebjesu,  predaje novac dvojici muškaraca i usput objašnjava za koju listu treba da glasaju.

Lokalni izbori će se održati u nedjelju 14. marta. Podsetimo, Milo Đukanović u ovom gradu vlada već trideset godina, a prema posljednjim istraživanjima po svemu sudeći novu vlast će formirati koalicija "Za budućnost Nikšića" sa manjim koalicionim partnerima.