Najoštrije osudio hapšenje

Linta pozvao crnogorsku vlast da odmah oslobodi Medojevića

16:52, 01.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta pozvao je crnogorsku vlast da odmah oslobodi jednog od lidera opozicionog Demokratskog fronta Nebojšu Medojevića i odustane od hapšenja Milana Kneževića, jer je to štetno za mir i stabilnost države, izaziva dodatni rast tenzija u društvu i suprotno je evropskim vrijednostima.

"Evropske vrijednosti su dijalog, tolerancija, poštovanje prava opozicije i civilnog društva, a ne brutalni progon političkih neistomišljenika", dodao je Linta. 

On je najoštrije osudio, kako ističe, sramno hapšenje Medojevića i sramni nalog za hapšenje Kneževića. 

"Tragična je činjenica da u današnjnoj Evropi postoji režim koji svoje postojanje temelji na brutalnom progonu lidera i drugih članova Demokratskog fronta putem hapšenja, oduzimanja pasoša, beskonačnih saslušanja i pokretanju novih politički montiranih procesa", naveo je Linta u pisanoj izjavi za javnost. 

Medojević je uhapšen u Podgorici u četvrtak uveče, nakon sjednice Skupštine Crne Gore i sproveden u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija. 

Viši sud Medojeviću je odredio pritvor do dva mjeseca, jer je odbio da svjedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog toga što je tvrdio da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor pošto je glavni specijalni tužilac primio mito od 100.000 evra.