Kristina Penava

Magnet za mušterije: Hrvatica proda 300 kg mandarina

15:15, 03.10.2019.
Izvor: avaz
Atraktivna Kristina Penava osvojila je ovih dana društvene mreže i najvjerovatnije popularizovala neretvanske mandarine. Dvadesetogodišnja Rabljanka svakodnevno stoji na štandu s mandarinama uz Staru samoborsku cestu u Bestovju i, kako je rekla, dnevno od 9 do 19 sati ode i 300 kilograma.

To ni ne čudi s obzirom na to da se na tom prodajnom mjestu za parkiranje automobila traži mjesto više. Razlog ne leži u posebno opremljenom štandu ili specijalno uzgojenom voću. Upravo je Kristina razlog zbog kojeg svi najradije ondje kupuju mandarine.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🔱 KRISTINA 🔱 (@lareina1134) on Sep 22, 2019 at 5:04am PDT

A čime je to Kristina privukla kupce, lako je zaključiti na osnovu njenog profila na Instagramu, gdje već ima skoro 15.000 pratilaca. Zbog toga je više od 2.400 ljudi potvrdilo dolazak, a njih 4.100 zainteresovano je za organizovanu ekskurziju busom po mandarine kod Kristine.  

Ekskurzije su planirane za 5. i 6. oktobar, a lokacija je štand u Bestovju, gdje atraktivna Kristina prodaje mandarine. Mnogi su uvjereni da put neće proći bez teškoća. A da je Kristinina slava prešla granice Hrvatske, dokazuje i ovo pitanje: “Smijemo li i mi iz komšiluka?”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇲🇪

A post shared by 🔱 KRISTINA 🔱 (@lareina1134) on Aug 6, 2019 at 11:00am PDT

Nakon što su se društvenim mrežama počele širiti njene fotografije pored voća, Kristina je postala najpoznatija hrvatska prodavačica, a očito će joj drastično skočiti i broj pratilaca na Instagramu, gdje objavljuje vruće fotografije, prenosi Avaz.