Јedan od lidera Demokratskog fronta

Mandić: Uništen politički projekat Mila Đukanovića

10:22, 16.03.2021.
Јedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić najavio je da će uskoro početi pregovori o formiranju lokalne vlasti u Nikšiću, ističući da će poslije skoro 80 godina Srbin biti na čelu grada.

Mandić je rekao da je nosilac liste "Za budućnost Nikšića" Marko Kovačević pozvao sve potencijalne koalicione partnere, iste sa kojima je DF u koaliciji na republičkom nivou.

- Da sjednemo za sto i dogovorimo preuzimanje vlasti od DPS-a u Nikšiću, odakle je dolazila sva priča - kazao je Mandić za RTS.

On je naveo da je tačna informacija da će na čelu Nikšića poslije 76 godina biti Srbin.

- Od 1941. do 1945. ti gradonačelnici bili su postavljani od strane vojne vlasti, može se reći punih 80 godina. Luka Mijušković bio je funkcioner radikalne strane i komunisti su ga ubili 1945, od njega do danas možda je neko bio svjestan svojih korijena ali se nije izjašnjavao kao Srbin - rekao je Mandić.

Prema njegovim rečima, Marko Kovačević je vrlo važna grana u srpskom stablu.

- Poslije jednog dužeg perioda punih 20 godina diskriminatorne politike Mila Đukanovića usmjerene protiv Srba, uništen je u potpunosti taj politički projekat - naglasio je Mandić.

On je naveo da je poslije rezultata u Nikšiću veliki broj ljudi izašao na ulice grada, a izvađene su ponovo, kako je kazao, i gotovo zabranjene srpske trobojke.

- Crnogorska mladost je svjesna svojih korijena, svjesna kom narodu pripada i da svi u Crnoj Gori treba rade da bude uspješna, bogatija i da se oslobodi kriminala i korupcije - rekao je Mandić.

Analizirajući sve dosadašnje parlamentarne izbore, dodao je Mandić, ono što se osvoji u republici uglavnom je odgovaralo procentima i sadržaju koje su stranke osvajale u Nikšiću.

- Zbog te zakonitosti se govorilo da je Nikšić Crna Gora u malom jer su se političko raspoloženje i procesi mogli prvo registrovati u Nikšiću - naveo je Mandić.

Kada je riječ o vlasti na republičkom nivou, jedan od lidera DF-a dodaje da je skupštinska većina u Crnoj Gori veoma stabilna.

- Važno je očuvati da se DPS, koji je sve ove godine tiranisao građane, ne vrati na političku scenu. Mi smo stranke manjina ostavili po strani, greškom premijera, i to moramo da ispravimo da bismo poslali pristojnu poruku da je vlast otvorena za manjinske narode i da oni mogu da poprave njihov status i ispune visoke standarde - rekao je Mandić.