Crna Gora

Milačić: Kosovska Mitrovica je naš Lenjingrad

09:42, 31.05.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
U Kosovskoj Mitrovici se ne brani samo Kosovo i Metohija, niti samo Srbija, već i Crna Gora, u kojoj je proces "kosovizacije" uveliko u toku, što se najočitije vidjelo na izborima u novoformiranoj opštini Tuzi, izjavio je predsjednik stranke Prava Crna Gora Marko Milačić.

"Kosovska Mitrovica je naš Lenjingrad. To što rade sa Kosovskom Mitrovicom, samo u ovom trenutku nešto više iz daleka, rade i sa Tuzima, i sa Ulcinjem, i sa Rožajama, i sa Preševom, i sa Tetovom", rekao je Milačić za beogradsku "Politiku". 

On je ocijenio i da je crnogorski premijer Duško Marković zvaničnom posjetom Prištini samo dan poslije upada jedinica ROSU na sjever Kosova i Metohije poslao nedvosmislenu poruku Srbima u Crnoj Gori - da je "zvanična Crna Gora na strani terorista". 

"Dok sam ja bio sa našom braćom u Kosovskoj Mitrovici, crnogorski premijer Duško Marković je bio sa Ramušem Haradinajem u Prištini. I zbog toga sam želio da, zbog obraza Crne Gore pred Srbima i svijetom, pokažem da je prava Crna Gora sa svojim narodom, a da je lažni Montenegro sa svojim kriminalcima", naglasio je Milačić.