Misterija Bandićeve smrti: Od srčanog udara, do "kokaina i viagre"

22:59, 12.03.2021.
Izvor: Telegraf.rs
Okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i dalje su prava misterija u Hrvatskoj.

Ono što se zna da je kontroverzni političar preminuo od posljedica srčanog udara, ali nagađa se šta se događalo prije kobnog trenutka.

Razlog masivnog infarkta je, prema nezvaničnim saznanjima "Hrvatski list" - miješanja kokaina i viagre. Naime, to je prema pisanju lista navodno nađeno u krvi prilikom obdukcije.

Nije jasno čak ni to gdje je Bandić preminuo. Najprije se pojavila informacija da je umro u svom stanu, a potom i verzija po kojoj je umro kod prijatelja Sergija Ivanovića u drugom dijelu grada.

Portal "Indeks" saznao je da je Hitna pomoć došla po Bandića na adresu gdje navodno živi njegova bliska saradnica Natalija Prica, a koja je udaljena svega pet minuta hoda od kuće Sergija Ivanovića.

Još više nedomuica u cijelu priču unijele su izjave njegovih najbližih saradnika koji nisu mogli da se dogovore gdje je Bandić bio, šta je radio i kako i gdje je umro.

U prvim izjavama Bandićevi prijatelji su tvrdili da su pozvali Hitnu pomoć, međutim, ubrzo se saznalo da su oni zvali direktno načelnika Hitne pomoći Žarka Rašića, koji je dao uputstva vozilu. Zašto nije direktno pozvana Hitna pomoć, već načelnik, s kojim je zapravo Bandić i proveo posljednje sate i da li je pomoć mogla da dođe ranije - sve su to pitanja na koja i dalje nema preciznih odgovora.

Natalija Prica, poslanica u Skupštini grada i Bandićeva bliska saradnica, danima ne izlazi u javnost. Njih dvoje su posljednjih mjeseci bili u središtu pažnje, a u više navrata viđeni su zajedno u gradu, jednom prilikom su razgledali kapute, dok su drugi put snimljeni u zlatari.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je u preminuo 28. februara u 66. godini.