Okončane drame u Sisku i Zagrebu: Uhapšen mladić koji je prijetio bombom, tvrdio da je sin branitelja

15:08, 05.03.2021.
Mlađa muška osoba pod pretnjom da ima eksplozivnu napravu danas je ušla u strukovnu školu u Sisku u kojoj je zbog vanredne situacije u toj županiji trenutno smješten Krizni stožer, kao i županijska uprava.

Mladić je navodno tražio razgovor sa županom Ivom Žinićem, tvrdeći kako je sin hrvatskog branitelja te da mu to treba biti omogućeno. Na lice mjesta odmah je izašla interventna policija i ostale službe koje su evakuisale zgradu, pa je mladić više od pola sata boravio sam u objektu.

Nakon što je upao u školu, medijima je poslao i svoju fotografiju pa se hvalio kako je "županija zauzeta", javlja "Večernji list".

U međuvremenu je policija angažovala dvojicu njegovih prijatelja koji su s njima pregovarali.

Nakon nekog vremena mladić je išetao iz škole te ga je odmah svladala policija i u kombiju odvela na kriminalističku obradu.

Drama i u zgradi gde živi Kolinda

U zgradi u u Zagrebu kojoj stanuje bivša predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović došlo je do dramatične intervencije specijalaca iz ATJ Lučko.

Naime, policija je nešto prije podneva dobila dojavu o ženi koja se zatvorila u stan i prijeti. Na prozorima stana u koji se zatvorila bila su nalijepljena dva papira na kojima je pisalo "u stanu su bombe".

Na lice mjesta odmah su izašli policajci, vatrogasci i Hitna pomoć, ali i pripadnici MUP-ove antiterorističke jedinice iz Lučkog, javlja Index.

Napeta situacija trajala je oko 45 minuta, a potom su specijalci upali u zgradu i odveli ženu.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je riječ o psihički nestabilnoj osobi.

Kako se saznaje, nekadašnja predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, koja živi u istom ulazu, u tom trenutku nije u stanu, jer volontira u Petrinji. U stanu nije bila ni njena porodica.Političar Vladimir Šeks koji, kako kaže, stanuje u susjednom ulazu, nije bio kod kuće prilikom incidenta.

Ostao je šokiran vešću i zahvalio se novinarima na informaciji.