Aleksandar Mugoša

Potpuno zatvaranje ne bi donijelo željene efekte, ali bi dodatno otežalo situaciju

13:46, 21.11.2020.
Potpuni karantin ne bi dugoročno doveo do bolje epidemiološke situacije u Crnoj Gori, ali bi dodatno otežao situaciju u mnogim porodicama koje nemaju dovoljno novca za život, smatra predsjednik LJekarske komore Crne Gore Aleksandar Mugoša.

"Ne mislim da bi zatvaranje škola, parkova, igrališta, sportskih terena, komunikacije među gradovima donijelo mnogo toga boljeg, a lošeg sigurno bi", rekao je Mugoša.

Mugoša je istakao i da razumije razloge zbog kojih su njegove kolege iz Instituta za javno zdravlje predložile potpuno zatvaranje u narednih mjesec dana.

"Izuzev brige za javno zdravlje, jer oni su prije svega ljekari, vjerujem da na taj način pokušavaju da `skinu` sa sebe teret odgovornosti za sve što će se dešavati u narednom periodu“, smatra Mugoša.

Mugoša je istakao da svi građani treba da nauče da žive u sa propisanim mjerama i da ih poštuju bez izuzetaka, prenose crnogorski mediji.

"Mi više ne vjerujemo da Nacionalno koordinaciono tijelo radi ispravnu stvar. O odgovornosti je suvišno govoriti, s obzirom na to čemu smo sve bili svjedoci posljednjih mjeseci", rekao je Mugoša.