Nacionalna ravnopravnost

Pupovac: Dešavanjima u Zadru je prekršen Ustav!

11:44, 08.02.2019.
Izvor: n1info.com
Thumbnail
Zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova “U” opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela državnom tužilaštvo za omladinu krivičnu prijavu zbog tjelesne povrede.

"Policijski službenici Prve policijske stanice Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnom osobom u dobi od 15 godina, koju se sumnjiči za tjelesnu povredu", saopšteno je iz policije, prenosi 24sata.hr.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je kako se stručna služba škole uključila pravovremeno te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno tužilaštvo.

Ovaj događaj komentarisao je predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac.

"Očekujemo od institucija – Ministarstva obrazovanja, od Ministarstva unutrašnjih poslova i od Ministarstva pravosuđa da u skladu s Ustavom i zakonom preduzmu sve neophodne mjere u politici sankcioniranja, u obrazovnoj politici i u širenju svijesti o tome što je dopušteno, a što nije. Smatram da je tim činom, uznemiravajućim i zabrinjavajućim, prekršen Ustav u pogledu nacionalne ravnopravnosti i neometanog ostvarivanja nacionalne pripadnosti, smatram da je prekršen Zakon o sprečavanju diskriminacije i Kazneni zakon čl. 325 kojim je zabranjeno podticanje na bilo koji oblik mržnje i nasilja", rekao je Pupovac, prenosi N1.