Uhapšeno pet odbornika, izabran predsjednik Opštine Budva

18:09, 27.06.2020.
Izvor: Srna
Pet opozicionih odbornika u Budvi danas je uhapšeno, a novoformirana skupštinska većina predvođena Demokratskom partijom socijalista /DPS/ izabrala je novo opštinsko rukovodstvo.

Uhapšeni su odbornici Krsto Rađenović iz Socijalističke narodne partije /SNP/, te Janko Dimić, Dejan Božović, Nataša Mitrović i Đorđe Vujović iz Demokratskog fronta /DF/.

Skupštinska većina u Budvi izabrala je poslanika DPS-a Nikolu Divanovića za predsjednika opštine Budva, a za predsjednika Skupštine opštine /SO/ Anđelu Ivanović iz Crnogorske.

Za Divanovića je glasalo 17 odbornika DPS-a, Crnogorske, Socijaldemokrata i nezavisni odbornik Stevan DŽaković.
 

Prije izbora novog opštinskog rukovodstva došlo je do incidenta sa privatnim obezbjeđenjem u zgradi opštine.

Obezbjeđenje nije dozvolilu odborniku Demokratskog fronta Milanu Šoljagi da uđe u salu Skupštine opštine.

Nikola Jovanović, šef kabineta dosadašnjeg predsjednika opštine Budva Marka Carevića /DF/, rekao je da je odbornike DF biber sprejem isprskalo privatno obezbjeđenje. Sjednica je bila i prekinuta dok se sala provjetrila.

U skupštinskoj sali umalo je došlo do fizičkog kontakta između odbornika Krsta Rađenovića iz SNP i Milije Sekulovića iz DPS-a.

Potpredsjednik Demokratske Crne Gore i odbornik Dragan Krapović ocijenio da se u gradu nastavlja pravno nasilje i protivustavno ponašanje institucija koje pripadaju, svima.

Novinari nisu mogli da prisustvuju sjednici Skupštine opštine Budva.