Split

Umrla maturantkinja zaražena virusom korona

09:25, 26.10.2020.
Izvor: Index.hr
U Splitu je preminula maturantkinja Ekonomsko-upravne škole. U bolnici joj je urađen test na koronavirus i pokazao se pozitivnim.

Kako saznaje Dalmatinski portal, imala je astmu, a u petak je bila na nastavi. U subotu je prestala disati, reanimirana je, intubirana je, ali, mlada djevojka koja bi uskoro slavila punoljetstvo nije preživjela.

"Prestrašno. Smrt je nastupila kao posljedica hipoksije. U sklopu obrade, napravljen je i test na koronavirus. Šta je izazvalo smrt, teško je reći", govori medicinski radnik za Dalmatinski portal.

Hipoksija je nenormalno stanje smanjene količine kisika u tjelesnim ćelijama. Ali, tačan uzrok smrti mlade djevojke nije poznat.

Od danas je razred koji je pohađala u izolaciji. Direktorica ove obrazovne institucije Neda Bartulin je samo kazala da imaju tešku situaciju i da ne može pričati uz molbu za razumijevanje.

"Iz klupe na groblje", u suzama su kazali u Ekonomskoj školi.

U najnovijoj objavi splitskog stožera ovako piše: "Prema izvještaju KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 17 godina. Osoba je bila pozitivna na COVID infekciju".

Pokušavamo saznati više informacija o ovom slučaju.