Gradonačelnik Gradiške

Adžić: Gradnja mosta na Savi otvara nove razvojne mogućnosti

20:23, 10.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je Srni da gradnja mosta na Savi otvara nove mogućnosti za razvoj privrede i turizma.

On je istakao da za lokalno stanovništvo početak izgradnje novog mosta predstavlja dosanjan san.

Adžić je naglasio da, nakon izgradnje mosta u Gradišci, više neće biti saobraćajnih gužvi zbog kolona vozila na sadašnjem graničnom prelazu, koje često dijele grad na dva djela.

"Vjerujem da će nakon izgradnje novog mosta na Savi svi putnici koji ovdje prolaze pamtiti Gradišku kao lijep i uređen grad, a ne po gužvama, ogromnim kolonama vozila i mukotrpnom čekanju na prelazak granice", rekao je Adžić.

On je istakao da novim mostom Gradiška dobija veliku šansu jer se poslovna zona Liman nalazi neposredno uz budući most i carinski terminal.

Adžić kaže da je Gradska uprava uradila sve što je u njenoj nadležnosti da se u budućnosti otvori prostor od 400 hektara zeljišta nove poslovne zone Liman, koja može da bude značajna za ravoj Gradiške, ali i Republike Srpske i BiH.

U Gradišci će sutra biti ozvaničen početak izgradnje mosta preko rijeke Save, što je jedan od najznačajnijih projekata koji zajednički realizuju Republika Srpska, BiH i Hrvatska.