Gradonačelnik Gradiške

Adžić: Most na Savi je nova mogućnost za razvoj

17:49, 11.10.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić rekao je danas da je početak izgradnje mosta na rijeci Savi veoma značajan jer će stvoriti nove mogućnosti za razvoj privrede i turizma.

Adžić je istakao da nakon realizacije ovog projekta neće biti gužvi u saobraćaju, navodeći da je Gradiška već 10 godina u saobraćajnom kolapsu i turisti i prolaznici pamte je po dugim kolonama i čekanjima na graničnom prelazu.

"Nadam se da će nakon izgradnje novog mosta turisti i prolaznici nositi lijepe utiske iz Gradiške, koja želi da postane i izglada kao moderan grad", rekao je Adžić novinarima nakon što je ozvaničen početak izgradnje mosta na rijeci Savi.

On je naglasio da se Gradiška nalazi na vratima Republike Srpske i BiH i na granici sa Evropskom unijom, te da treba da prati trend iznošenja znanja i novih tehnologija iz zemalja EU na područja uz samu granicu sa Unijom.

"Gradiška je idealan prostor za to jer je ovdje uz novi carinski terminal i granični prelaz 400 hektara zemljišta u vlasništvu Republike Srpske i BiH, za koje je pripremljena prostorno-planska dokumentacija za izgradnju slobodne ekonomske zone, a imamo na 12 kilometara odavde i privrednu zonu u Novoj Topoli", naveo je Adžić.

On je istakao da Gradska uprava svim investitorima može da obezbijedi da za izgradnju objekata za sedam dana dobiju lokacijske uslove, za sedam građevinsku, a za deset dana upotrebnu dozvolu.