Teslić

"Banja Vrućica": Posao stao, ali će plate biti isplaćene

19:17, 02.04.2020.
Izvor: ATV
Posao je stao, a radnike su, uglavnom, poslali kući. Ipak, „Banja Vrućica“, uredno isplaćuje plate za svih 400 radnika. Razloga za brigu nemaju ni oni kojima su, sa posljednjim danom marta, istekli ugovori o radu. Svima njima – ugovori su produženi. Zadržati posao i tako obezbijediti materijalnu sigurnost naročito u doba pandemije virusom korona, poručuju radnici, mnogo znači. 

- Ja sam radnik na neodređeno vrijeme. Šest mjeseci radim u ZTC „Banja Vrućica“. Nama su produžili ugovor. Naravno, ovisi od ove situacije, ali nastavili smo raditi. Znači, naravno da znači nam dosta", kaže Darop Desšož. recepcionar u ZTC "Banja Vrućica".

U ovom trenutku ne mislimo o ekonomiji. Najvažnije je sačuvati zdravlje ljudi, ne samo u fizičkom, već i u mentalnom smislu, kažu u „Banji Vrućici“.

- Da ti ljudi kada sve ovo prođe, nadam se, budu sposobni da nastavimo da radimo. Zato smo mi donijeli odluku da u ovom trenutku ne vodimo računa baš o ekonomiji, nego da vodimo računa o zdravlju ljudi. Da oni i njihove porodice preguraju ovo teško vrijeme, a onda ćemo svi zajedno vidjeti šta ćemo i kako ćemo", kaže generalni direktor ZTC "Banja Vrućica", Dragan Bogdanić.

Tako je „Banja Vrućica“, umjesto da ih pošalje na Zavod za zapošljavanje, svoje radnike zadržala na radnim mjestima. Turizam i hotelijerstvo, zbog pandemije virusom korona, među prvima su pretrpjeli veliku štetu. Ali, kada sve ovo prođe, poručuju iz „Banje Vrućice“, zajedno sa svojim radnicima nastaviće tamo gdje su stali.