Sastanak Cvijanović-Zatler

Bez odgađanja formirati novi saziv Savjeta ministara

11:51, 11.10.2019.
Izvor: Srna
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i novoimenovani šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler konstatovali su danas u Banjaluci da je neophodno bez odgađanja formirati novi saziv Savjeta ministara, kao i vlast na nivou Federacije BiH, što je preduslov efikasnog sprovođenja reformskih procesa, kao i napretka na evropskom putu.

Cvijanovićeva i Zatler su istakli da bi time bilo obezbijeđeno harmonizovano i usaglašeno djelovanje svih nadležnih institucija u BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Srpske je izrazila čvrstu opredijeljenost institucija Srpske ka evropskim integracijama, te naglasila da se ovaj proces mora nastaviti u skladu sa principima i pravilima usaglašenog mehanizma koordinacije, kao i sa punim uvažavanjem ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Ona je poželjela dobrodošlicu i uspješan boravak u BiH novom šefu Delegacije EU, te izrazila nadu da će dosadašnja dobra saradnja institucija Srpske i Delegacije EU u BiH biti nastavljena i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Cvijanovićeva je informisala sagovornika o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o trenutnoj stagnaciji u procesu evropskih integracija koja je uzrokovana činjenicom da ni godinu dana nakon održanih izbora nije konstituisana vlast na svim nivoima u BiH.