Bijeljina: Procenat zaražavanja virusom korona premašio 75 odsto

17:34, 05.04.2021.
Izvor: Srna
Thumbnail
Epidemiološka situacija u Bijeljini i dalje se komplikuje i posebno je zabrinjavajuće da je više od 75 odsto testiranih građana pozitivno na virus korona, saopšteno je nakon sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

"Sve je veći i broj hospitalizovanih pacijenata, a mogućnosti za smještaj novih bolesnika u kovid bolnicama su sve manje", navedeno je u saopštenju.

Predstavnik Doma zdravlja istakao je na sjednici da se vakcinacija protiv virusa korona u Bijeljini vrši po planu, prednost imaju građani stariji od 65 godina i hronični bolesnici, a do sada je vakcinisano više od 2.000 građana.

Prethodnog vikenda su, u okviru kontrola u njihovoj nadležnosti, pripadnici Policijske uprave Bijeljina uočili nepravilnosti u jednom ugostiteljskom objektu i u jednom privatnom objektu evidentirali kršenje epidemioloških mjera većeg obima, a prema tim licima su izrečene odgovarajuće mjere.

Sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije prisustvovali su i predstavnici Privrednog savjeta grada i Područne privredne komore, koji su istakli da najvažniji cilj treba da bude zaštita zdravlja zaposlenih, ali i očuvanje privredne aktivnosti, kao i da treba više uraditi na promociji vakcinacije.

Јedan od zaključaka Štaba je da gradsko Odjeljenje za privredu, Privredni savjet i Područna privredna komora predlože mjere za ublažavanje posljedica epidemije u privredi.

Gradski štab uskladio je svoje mjere sa mjerama Republičkog štaba i ublažio ograničenja za rad ugostiteljskih objekata, te omogućio učenicima nižih razreda osnovnih škola da nastavu pohađaju u školama.

Najavljeno je da će, čim gradski budžet postane operativan, grad finansijski pomoći Banji Dvorovi, koja trenutno nije u mogućnosti da posluje jer je u njoj smještena kovid bolnica.