Predsjednik Republike Srpske

Cvijanović: MIP da se u svijetu bavi mnogo važnijim poslovima

17:47, 08.02.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da ne podržava nikakva miješanja sa strane u unutrašnja pitanja BiH, kao i da Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara treba da se u svijetu bavi mnogo važnijim poslovima.

Cvijanovićeva je objasnila da od građana zavisi da li će neko biti negdje izabran ili neće, odnosno od onih koji su izabrani u određene institucije, pa onda oni i biraju svoje predstavnike u različitim tijelima i komisijama.

"Ne slažem se sa bilo kakvim miješanjem te vrste", izjavila je Cvijanovićeva Srni.

On je dodala i da ne vidi veliku poentu da ministar inostranih poslova, koji boravi negdje u inostranstvu, svoj boravak svede na priču da li je neko imenovan negdje ili prenosi poruke da li je neko rekao da nekog želi ili ne želi da vidi u parlamentarnom ili nekom drugom tijelu.

Prema njenim riječima, Ministarstvo inostranih poslova ima mnogo važnije poslove kojim treba da se bavi u svijetu, da nastoji da ispromoviše ono što je zajednička pozicija svih koji žive u okviru BiH.

"Ne razumijem politiku u okviru koje Ministarstvo inostranih poslova treba da bude puki prenosilac, ako je to i tako, bilo kakvih informacija o tome da li neko negdje treba ili ne treba da bude imenovan", rekla je Cvijanovićeva.

U saopštenju Ministarstva inostranih poslova je navedeno da je ministar Bisera Turkovićeva tokom posjete SAD održala niz sastanaka, a među njima i sa specijalnim izaslanikom SAD za zapadni Balkan Metjuom Palmerom koji se, kako je navedeno,"osvrnuo i na prijedlog imenovanja Nikole Špirića u parlamentarnu Komisiju za borbu protiv korupcije, te osudio takvu namjeru".