Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović o Dodiku: Nismo u lošim odnosima

22:11, 02.10.2019.
Izvor: RTRS
ddd
Predsjednica Republike Srpske i potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović rekla je emisiji RTRS-a Telering da su besmisleni navodi o lošim odnosima nje i srpskog člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika, te da takve priče potiču iz sarajevskih medija koje je Dodik ogolio i koji nemaju druge teme osim izmišljenih svađa.

Spekulacije medija o tome nazvala je besmislicama, uz opasku da s Dodikom funkcioniše kao tim.

"To je besmisleno i takve priče samo potvrđuju da Dodik dobro radi svoj posao. Mi radimo kao tim, nikad se ni sa kim  nisam svađala, a pogotovo sa Dodikom", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da su odnosi u SNSD-u dobri i da se stranka bavi pitanjima važnim za poboljšanje životnog standarda građana Srpske. Podsjetila je da je formirana radna grupa koja se bavi politikom plata, odnosno definisanjem mjera usmjerenih na dalji rast plata u Republici Srpskoj.

"Vlada na čijem sam čelu bila, donijela je odluku o povećanju plata prosvjetnim radnicima. Nova Vlada je donijela odluku o povećanju plata pripadnicima MUP-a i zaposlenima u zdravstvu", istakla je ona.

Kada je riječ o Zoranu Tegeltiji i njegovoj kandidaturi za predsjedavajućeg Savjeta ministara, Cvijanovićeva je rekla niko iz SNSD-a nije kriv što ta priča nije okončana i što nije formiran Savjet i izabran njegov predsjedavajući, već da je odogovornost za to na političkom Sarajevu koje je odlučilo da se "igra države".

"Njihova igranka to opstruiše, postavljaju uslove jer su tako savjetovani i vode se pričom "samo vi to uporno tražite pa će oni pristati", rekla je ona i dodala da SNSD ne pristaje na uslovljavanja.