Sjećanje na "Oluju"

Cvijanović: Zajedništvo Srbije i Srpske garancija da se pogrom neće ponoviti

10:50, 05.08.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je obilježavanjem Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja" u Bačkoj Palanci poslata poruka zajedništva Srbije i Srpske da neće dozvoliti da se takav pogrom ikada više desi.

"Poslali smo poruku da takve stvari više nikada ne smiju da se dese. Garancija za to su jaka Srbija i Republika Srpska i zajedništvo koje pokazujemo", rekla je Cvijanovićeva za RTRS. 

Ona je rekla da Srbi treba da vjeruju u snagu Republike Srpske i Srbije, koje treba da vode računa o svim prognanim i porodicama žrtava. 

"Svi oni imaju svoju kuću - Srbiju i Republiku Srpsku", rekla je Cvijanovićeva i dodala da velika tragedija za Srbe, kao ona koja se dogodila 1995. u "Oluji", nikada više ne smije da se dogodi. 

Cvijanovićeva je podsjetila da Srbija i Srpska zajedno obilježavaju važne istorijske događaje na inicijativu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. 

Predsjednik Vlade Republike Srpske prisustvovala je sinoć u Bačkoj Palanci centralnoj manifestaciji obilježavanja Dana sjećanja na ubijene i prognane Srbe u hrvatskoj oružanoj akciji "Oluja", 4. avgusta 1995. godine. 

Manifestacija, kojom su Srbija i Republika Srpska zajednički obilježile 23 godine od zločinačke akcije hrvatske vojske i policije, održana je na stadionu Sportsko rekreativnog centra "Tikvara" u Bačkoj Palanci.